נמק בנחיר בעקבות קיבוע רשלני של קטטר לעצירת דימום מן האף
אף, אוזן, גרון
התובעת, בת 29 בשלהי הריונה הראשון, הגיעה למיון בית החולים סורוקה כאשר היא סובלת מדימומים חוזרים ונשנים מאפה. היא טופלה באמצעות קטטר פולי אשר הוכנס לאפה במטרה לעצור את הדימום. אלא שהקטטר קובע בצורה רשלנית כאשר הוא יוצר לחץ על נחירה הימני של התובעת, עד כדי שנוצר נמק ברקמת האף, אשר חלקו פשוט נשר. בית המשפט פיצה את התובעת בסכום של למעלה מ-300,000 ש"ח.
הליך ניתוח רשלני הותיר את המטופלת כשהיא במצב וגטטיבי סיעודי מוחלט.
כירורגיה
על פי פסיקת בית המשפט, תשלם המדינה (הבעלים של בית החולים איכילוב) סכום של למעלה מ-3 מיליון שקלים לתובעת, אשר נותרה במצב וגטטיבי לאחר שבוצע בה ניתוח ראש בצורה רשלנית ביותר ומבלי ביצוע הכנה מתאימה לניתוח. יתרה מכך, ניתוח הראש כלל לא היה נדרש שכן הייתה יכולה היא לעבור טיפול קרינתי מקומי אשר לא היה גורם לפגיעתה זו.
רשלנות בהליך טיפולי פוריות הובילה ללידת ילד עם שיתוק מוחין
גניקולוגיה
בית המשפט פסק כי בית החולים "ביקור חולים" ישלם לילד הסובל משיתוק מוחין ולהוריו המשתייכים לעדה החרדית סכום של כ-12 מיליון שקלים, וזאת לאחר שלאם התובע הוחזרו שלושה עוברים במהלך טיפולי פוריות, מבלי כל סיבה רפואית לעשות כן, מבלי להסביר על הסכנות במהלך זה ומבלי להסביר כי במידה וייקלטו כל העוברים, יידרשו הם לבצע הליך של דילול. ואשר יגורנו בא... שלושת התינוקות נולדו בשבוע מוקדם כשהם פגים, והתובע נותר כתוצאה מכך עם שיתוק מוחין לצמיתות.
שחרור מוקדם של יילוד לביתו, ללא מתן הסברים נדרשים להוריו וללא וידוא הטמעת הנקה כהלכה, הובילו לפגיעה מוחית נרחבת ליילוד בשל היפוגליקמיה
נאונטולוגיה (רפואת ילדים)
שירותי בריאות כללית תשלם ליילוד ולהוריו סכום של למעלה מארבעה מיליון שקלים, לאחר שהוכח בבית המשפט כי היילוד והוריו שוחררו לביתם מבלי שניתנו להורים (בלידתם הראשונה) הסברים מספקים בדבר הנקת התינוק ומבלי שהצוות הרפואי וידא כי נושא ההנקה הוטמע כהלכה בקרב ההורים. כך אירע שהיילוד לא הוזן כהלכה משך שעות רבות עד שלבסוף סבל מהיפוגליקמיה חמורה שגרמה לנזק מוחי נרחב. היילוד סובל ממאה אחוזי נכות לצמיתות.
איבוד אשך בגלל טיפול רפואי לקוי
אורולוגיה
התובע, בן 16 בקרות המקרה, התעורר עם כאב חזק באכו הימני המלווה בהקאה. היא פונה לבית חולים איכילוב בחשד למצב של תסביב אשך. תסביב אשך הינו מצב חירום אשר בו מסתובב האשך על צירו בשק האשכים ובשל כך נגרמת חסימה של זרימת הדם לאשך. התובע לא נבדק כנדרש על ידי אורולוג והאשך הצטמק ונעלם. התובע סובל מירידה משמעותית בפוריות.
התעלמות רשלנית מבדיקת מעבדה חריגה שהעידה על קיומו של סרטן בערמונית
אבחון וטיפול בסרטן
נזק לבבי חמור בשל אי איבחון אוטם במהלך ניתוח לב
קרדיולוגיה
תושב הנגב תובע מקופת חולים "כללית" 2.5 מיליון ש"ח בגין פגיעה חמורה בליבו שאירעה בשל רשלנות של רופאים ב"סורוקה" שביצעו בו ניתוח מעקפים מיותר. הניתוח המיותר בוצע באופן לקוי וגרם לחסימה נוספת ולאוטם לבבי. בנוסף לכל זאת, הוא אף שוחרר לביתו למרות שסבל מאוטם פעיל ועל אף התסמינים הברורים ותלונותיו. כששב פעם נוספת לבית החולים לאחר מספר שעות, בוצע לו צינתור דחוף אולם הפגיעה בליבו כבר הייתה חמורה ובלתי הפיכה.
שיתוק לאחר ביצוע ניתוח בטכניקה שגויה ומסוכנת, וללא ניטור עצבי מתאים
אורטופדיה
ניתוח כירורגי באמצעות רובוט הותיר תורם כליה עם נזקים נוירולוגים לצמיתות
כירורגיה
מות עובר סמוך לאחר הלידה בשל לידה רשלנית (1)
מיילדות
הורים מדרום הארץ תובעים למעלה מ-2.5 מיליון ש"ח מבית החולים "סורוקה" לאחר שבנם נפטר במהלך לידה כושלת: במהלך לידת בנם נתקעו כתפיו של התינוק בתעלת הלידה והצוות התקשה לחלצו. במשך כחצי שעה ניסה הצוות הרפואי לחלצו על ידי משיכת ראשו עד שלבסוף שבר הרופא את עצם הבריח של התינוק ורק כך הצליח לחלצו. זמן קצר לאחר מכן התברר שמלבד עצם הבריח נשבר גם עמוד השדרה הצווארי (מפרקת) של התינוק והוא נולד כשאינו נושם. במשך 3 ימים היה התינוק מונשם עד שלבסוף נפטר.
תינוק בן שלושה חודשים מת כתוצאה מטעות של רופא
טעות בהזלפת/מתן תרופה/חיסון
שחרור חפוז מחדר מיון בטרם בוצעו כל הבדיקות הנדרשות
מיון
המרכז הרפואי "סורוקה" ישלם 600,000 ש"ח לתושב העיר באר שבע אשר איבד את אשתו בגלל רשלנות רפואית של רופאים בבית החולים. הטיפול במנוחה כלל מתן אנטיביוטיקה אשר כלל לא השפיעה עליה, וכך התדרדר מצ בה עד למותה. על פי פסק הדין, אחת הסיבות למתן האנטיביוטיקה השגויה הייתה העובדה שהרופאים לא לקחו תרבית שתן שהייתה באופן וודאי מגלה את החסינות של המנוחה לתרופה. כשנשאל על כך הרופא המטפל בעדותו בבית המשפט השיב: "בשבת לא לוקחים תרבית שתן בסורוקה"…
פטירת מטופלת בשל אי הנשמה במסגרת בית החולים
העברת חולים
המנוחה, אישה צעירה בשנות ה-40 לחייה, עברה ניתוח מעקפים אצל הנתבעת בשל היצרות בעורקים הכליליים. הנ יתוח הסתיים בהצלחה והמנוחה הועברה, מורדמת ומונשמת, ליחידה לטיפול נמרץ. אלא שכרבע שעה לאחר הגעתה ליחידה לטיפול נמרץ, הופיעה אצלה דום לב. לאחר משך זמן ממושך של ניסיונות החייאה הוחלט לפתוח את בית החזה, אז התברר לצוות הנתבעת שהמנוחה כלל לא הונשמה מזה זמן רב שכן המכונה לא פעלה...
מכונת ההנשמה הופעלה מיידית ופעולת הלב חזרה לתיקנה, אלא שהיה זה כבר מאוחר מדי שכן במשך למעלה מרבע שעה שלא זרם דם למוחה של המנוחה והוא נפגע קשות. המנוחה נותרה במצב וגטטיבי (צמח) במשך כשנתיים עד שלבסוף נפטרה.
רשלנות רפואית גרמה למותו של צעיר בן 17 כחודש לאחר שאושפז בבית החולים סורוקה בשל כוויות
כירורגיה
צעיר פלסטיני אשר נכווה ב25 אחוזים מגופו בשל פיצוץ של פח עם חומר דליק הובהל לבית החולים סורוקה, שם טופל בכוויותיו. שלושה שבועות לאחר אשפוזו, לאחר שחל שיפור משמעותי במצבו והוא היה בהכרה מלאה, החל הוא לפתח תסמינים של מצוקה נשימתית אשר העידו על חסימה בדרכי הנשימה העליונות, באזור הגרון. אולם, רופאי בית החולים לא אבחנו את הבעיה וטיפלו בו באמצעות אינהלציות, המתאימות למחלות כמו אסתמה ואשר אין להן כל השפעה על מקור הבעיה האמיתית ממנו סבל. גם כאשר מצבו של הקטין המשיך להדרדר ונוספו תסמינים נוספים המתאימים לחסימה בדרכי הנשימה העליונות, עדיין לא טרחו הרופאים לבצע בירור מעמיק אודות מקור הבעיה. כתוצאה מאותה רשלנות, נחנק הקטין במשך מספר ימים עד שלבסוף פיתח דום לב ונשימה. גם ההחייאה שבוצעה בו בוצעה באיחור ניכר. הקטין נפטר.
מוות כתוצאה מאיחור משמעותי באבחון סיבוך שלאחר ניתוח
כירורגיה
בחודש מאי 2017 עבר המנוח ניתוח קיצור קיבה בבית החולים סורוקה. הוא השתחרר מאשפוז אך כעבור מספר שעות חזר עקב חולשה וקוצר נשימה. לאחר טיפול קצר הוא שוחרר לביתו אולם שב פעם נוספת לאחר מספר ימים עם תלונות על כאבי בטן עזים. בדיקות הדם שלו העידו על זיהום במקום כלשהו בגוף. על אף תוצאות אלו, לא טופל המנוח כנדרש ולא נעשו ניסיונות לברר את מקום הזיהום. תחת זאת ניתנו לו משככי כאבים וטיפול אנטיביוטי (שכמובן לא הואיל...). המנוח הועבר לביצוע ניתוח באיחור של כשבוע אולם היה זה כבר מאוחר מדי...
נזק חמור בשל התעלמות מתסמינים גופניים מדאיגים תוך קביעה רשלנית שמדובר בבעיה נפשית
מיון
בת 17 והוריה תובעים 8 מיליון ש"ח מ"שירותי בריאות כללית" לאחר שלנערה נגרם נזק נוירולוגי קשה ובלתי הפיך בשל עיכוב באבחון קרע בעורק המזרים דם למוח, ובשל אי מתן טיפול תרופתי למניעת אוטם מוחי. בחדר המיון התעלמו הרופאים מתלונותיה ושחררו אותה הביתה באבחנה של "שיתוק היסטרי" מבלי שנבדקה על ידי נוירולוג או אורטופד.
פטירה מיותרת של אדם הנוטל תרופות פסיכיאטריות בשל הזנחה במעקב אחר רמת התרופה בדם
פסיכיאטריה
מוו ת כתוצאה מהעברה רשלנית למחלקת הרנטגן
העברות חולים
מטופל שהועבר בשעת לילה מהמחלקה הפנימית למחלקת הרנטגן ללא כל ליווי והשגחה רפואית כנדרש (אלא ע"י סניטר בלבד) לאחר שניתנו לו תרופות הרדמה והרגעה, איבד לפתע את הכרתו והפסיק לנשום. משך זמן רב לא נמצא אף רופא שיטפל בו ורק כששב למחלקה בוצעה בו החייאה, אולם היה זה מאוחר מדי… המטופל נותר במצב אנוש ובלתי הפיך והוא נפטר לאחר 4 חודשים.
נכויות קשות בשל איחור מתמשך באיבחון לחץ על חוט השדרה (2)
אורטופדיה
פיצויים של למעלה מ-2.5 מליון ש"