נמק בנחיר בעקבות קיבוע רשלני של קטטר לעצירת דימום מן האף
אף, אוזן, גרון
התובעת, בת 29 בשלהי הריונה הראשון, הגיעה למיון בית החולים סורוקה כאשר היא סובלת מדימומים חוזרים ונשנים מאפה. היא טופלה באמצעות קטטר פולי אשר הוכנס לאפה במטרה לעצור את הדימום. אלא שהקטטר קובע בצורה רשלנית כאשר הוא יוצר לחץ על נחירה הימני של התובעת, עד כדי שנוצר נמק ברקמת האף, אשר חלקו פשוט נשר. בית המשפט פיצה את התובעת בסכום של למעלה מ-300,000 ש"ח.
הליך ניתוח רשלני הותיר את המטופלת כשהיא במצב וגטטיבי סיעודי מוחלט.
כירורגיה
על פי פסיקת בית המשפט, תשלם המדינה (הבעלים של בית החולים איכילוב) סכום של למעלה מ-3 מיליון שקלים לתובעת, אשר נותרה במצב וגטטיבי לאחר שבוצע בה ניתוח ראש בצורה רשלנית ביותר ומבלי ביצוע הכנה מתאימה לניתוח. יתרה מכך, ניתוח הראש כלל לא היה נדרש שכן הייתה יכולה היא לעבור טיפול קרינתי מקומי אשר לא היה גורם לפגיעתה זו.
רשלנות בהליך טיפולי פוריות הובילה ללידת ילד עם שיתוק מוחין
גניקולוגיה
בית המשפט פסק כי בית החולים "ביקור חולים" ישלם לילד הסובל משיתוק מוחין ולהוריו המשתייכים לעדה החרדית סכום של כ-12 מיליון שקלים, וזאת לאחר שלאם התובע הוחזרו שלושה עוברים במהלך טיפולי פוריות, מבלי כל סיבה רפואית לעשות כן, מבלי להסביר על הסכנות במהלך זה ומבלי להסביר כי במידה וייקלטו כל העוברים, יידרשו הם לבצע הליך של דילול. ואשר יגורנו בא... שלושת התינוקות נולדו בשבוע מוקדם כשהם פגים, והתובע נותר כתוצאה מכך עם שיתוק מוחין לצמיתות.
שחרור מוקדם של יילוד לביתו, ללא מתן הסברים נדרשים להוריו וללא וידוא הטמעת הנקה כהלכה, הובילו לפגיעה מוחית נרחבת ליילוד בשל היפוגליקמיה
נאונטולוגיה (רפואת ילדים)
שירותי בריאות כללית תשלם ליילוד ולהוריו סכום של למעלה מארבעה מיליון שקלים, לאחר שהוכח בבית המשפט כי היילוד והוריו שוחררו לביתם מבלי שניתנו להורים (בלידתם הראשונה) הסברים מספקים בדבר הנקת התינוק ומבלי שהצוות הרפואי וידא כי נושא ההנקה הוטמע כהלכה בקרב ההורים. כך אירע שהיילוד לא הוזן כהלכה משך שעות רבות עד שלבסוף סבל מהיפוגליקמיה חמורה שגרמה לנזק מוחי נרחב. היילוד סובל ממאה אחוזי נכות לצמיתות.
איבוד אשך בגלל טיפול רפואי לקוי
אורולוגיה
התובע, בן 16 בקרות המקרה, התעורר עם כאב חזק באכו הימני המלווה בהקאה. היא פונה לבית חולים איכילוב בחשד למצב של תסביב אשך. תסביב אשך הינו מצב חירום אשר בו מסתובב האשך על צירו בשק האשכים ובשל כך נגרמת חסימה של זרימת הדם לאשך. התובע לא נבדק כנדרש על ידי אורולוג והאשך הצטמק ונעלם. התובע סובל מירידה משמעותית בפוריות.
התעלמות רשלנית מבדיקת מעבדה חריגה שהעידה על קיומו של סרטן בערמונית
אבחון וטיפול בסרטן
נזק לבבי חמור בשל אי איבחון אוטם במהלך ניתוח לב
קרדיולוגיה
תושב הנגב תובע מקופת חולים "כללית" 2.5 מיליון ש"ח בגין פגיעה חמורה בליבו שאירעה בשל רשלנות של רופאים ב"סורוקה" שביצעו בו ניתוח מעקפים מיותר. הניתוח המיותר בוצע באופן לקוי וגרם לחסימה נוספת ולאוטם לבבי. בנוסף לכל זאת, הוא אף שוחרר לביתו למרות שסבל מאוטם פעיל ועל אף התסמינים הברורים ותלונותיו. כששב פעם נוספת לבית החולים לאחר מספר שעות, בוצע לו צינתור דחוף אולם הפגיעה בליבו כבר הייתה חמורה ובלתי הפיכה.
שיתוק לאחר ביצוע ניתוח בטכניקה שגויה ומסוכנת, וללא ניטור עצבי מתאים
אורטופדיה
ניתוח כירורגי באמצעות רובוט הותיר תורם כליה עם נזקים נוירולוגים לצמיתות
כירורגיה
מות עובר סמוך לאחר הלידה בשל לידה רשלנית (1)
מיילדות
הורים מדרום הארץ תובעים למעלה מ-2.5 מיליון ש"ח מבית החולים "סורוקה" לאחר שבנם נפטר במהלך לידה כושלת: במהלך לידת בנם נתקעו כתפיו של התינוק בתעלת הלידה והצוות התקשה לחלצו. במשך כחצי שעה ניסה הצוות הרפואי לחלצו על ידי משיכת ראשו עד שלבסוף שבר הרופא את עצם הבריח של התינוק ורק כך הצליח לחלצו. זמן קצר לאחר מכן התברר שמלבד עצם הבריח נשבר גם עמוד השדרה הצווארי (מפרקת) של התינוק והוא נולד כשאינו נושם. במשך 3 ימים היה התינוק מונשם עד שלבסוף נפטר.
תינוק בן שלושה חודשים מת כתוצאה מטעות של רופא
טעות בהזלפת/מתן תרופה/חיסון
שחרור חפוז מחדר מיון בטרם בוצעו כל הבדיקות הנדרשות
מיון
המרכז הרפואי "סורוקה" ישלם 600,000 ש"ח לתושב העיר באר שבע אשר איבד את אשתו בגלל רשלנות רפואית של רופאים בבית החולים. הטיפול במנוחה כלל מתן אנטיביוטיקה אשר כלל לא השפיעה עליה, וכך התדרדר מצבה עד למותה. על פי פסק הדין, אחת הסיבות למתן האנטיביוטיקה השגויה הייתה העובדה שהרופאים לא לקחו תרבית שתן שהייתה באופן וודאי מגלה את החסינות של המנוחה לתרופה. כשנשאל על כך הרופא המטפל בעדותו בבית המשפט השיב: "בשבת לא לוקחים תרבית שתן בסורוקה"…
פטירת מטופלת בשל אי הנשמה במסגרת בית החולים
העברת חולים
המנוחה, אישה צעירה בשנות ה-40 לחייה, עברה ניתוח מעקפים אצל הנתבעת בשל היצרות בעורקים הכליליים. הניתוח הסתיים בהצלחה והמנוחה הועברה, מורדמת ומונשמת, ליחידה לטיפול נמרץ. אלא שכרבע שעה לאחר הגעתה ליחידה לטיפול נמרץ, הופיעה אצלה דום לב. לאחר משך זמן ממושך של ניסיונות החייאה הוחלט לפתוח את בית החזה, אז התברר לצוות הנתבעת שהמנוחה כלל לא הונשמה מזה זמן רב שכן המכונה לא פעלה...
מכונת ההנשמה הופעלה מיידית ופעולת הלב חזרה לתיקנה, אלא שהיה זה כבר מאוחר מדי שכן במשך למעלה מרבע שעה שלא זרם דם למוחה של המנוחה והוא נפגע קשות. המנוחה נותרה במצב וגטטיבי (צמח) במשך כשנתיים עד שלבסוף נפטרה.
רשלנות רפואית גרמה למותו של צעיר בן 17 כחודש לאחר שאושפז בבית החולים סורוקה בשל כוויות
כירורגיה
צעיר פלסטיני אשר נכווה ב25 אחוזים מגופו בשל פיצוץ של פח עם חומר דליק הובהל לבית החולים סורוקה, שם טופל בכוויותיו. שלושה שבועות לאחר אשפוזו, לאחר שחל שיפור משמעותי במצבו והוא היה בהכרה מלאה, החל הוא לפתח תסמינים של מצוקה נשימתית אשר העידו על חסימה בדרכי הנשימה העליונות, באזור הגרון. אולם, רופאי בית החולים לא אבחנו את הבעיה וטיפלו בו באמצעות אינהלציות, המתאימות למחלות כמו אסתמה ואשר אין להן כל השפעה על מקור הבעיה האמיתית ממנו סבל. גם כאשר מצבו של הקטין המשיך להדרדר ונוספו תסמינים נוספים המתאימים לחסימה בדרכי הנשימה העליונות, עדיין לא טרחו הרופאים לבצע בירור מעמיק אודות מקור הבעיה. כתוצאה מאותה רשלנות, נחנק הקטין במשך מספר ימים עד שלבסוף פיתח דום לב ונשימה. גם ההחייאה שבוצעה בו בוצעה באיחור ניכר. הקטין נפטר.
מוות כתוצאה מאיחור משמעותי באבחון סיבוך שלאחר ניתוח
כירורגיה
בחודש מאי 2017 עבר המנוח ניתוח קיצור קיבה בבית החולים סורוקה. הוא השתחרר מאשפוז אך כעבור מספר שעות חזר עקב חולשה וקוצר נשימה. לאחר טיפול קצר הוא שוחרר לביתו אולם שב פעם נוספת לאחר מספר ימים עם תלונות על כאבי בטן עזים. בדיקות הדם שלו העידו על זיהום במקום כלשהו בגוף. על אף תוצאות אלו, לא טופל המנוח כנדרש ולא נעשו ניסיונות לברר את מקום הזיהום. תחת זאת ניתנו לו משככי כאבים וטיפול אנטיביוטי (שכמובן לא הואיל...). המנוח הועבר לביצוע ניתוח באיחור של כשבוע אולם היה זה כבר מאוחר מדי...
נזק חמור בשל התעלמות מתסמינים גופניים מדאיגים תוך קביעה רשלנית שמדובר בבעיה נפשית
מיון
בת 17 והוריה תובעים 8 מיליון ש"ח מ"שירותי בריאות כללית" לאחר שלנערה נגרם נזק נוירולוגי קשה ובלתי הפיך בשל עיכוב באבחון קרע בעורק המזרים דם למוח, ובשל אי מתן טיפול תרופתי למניעת אוטם מוחי. בחדר המיון התעלמו הרופאים מתלונותיה ושחררו אותה הביתה באבחנה של "שיתוק היסטרי" מבלי שנבדקה על ידי נוירולוג או אורטופד.
פטירה מיותרת של אדם הנוטל תרופות פסיכיאטריות בשל הזנחה במעקב אחר רמת התרופה בדם
פסיכיאטריה
מוות כתוצאה מהעברה רשלנית למחלקת הרנטגן
העברות חולים
מטופל שהועבר בשעת לילה מהמחלקה הפנימית למחלקת הרנטגן ללא כל ליווי והשגחה רפואית כנדרש (אלא ע"י סניטר בלבד) לאחר שניתנו לו תרופות הרדמה והרגעה, איבד לפתע את הכרתו והפסיק לנשום. משך זמן רב לא נמצא אף רופא שיטפל בו ורק כששב למחלקה בוצעה בו החייאה, אולם היה זה מאוחר מדי… המטופל נותר במצב אנוש ובלתי הפיך והוא נפטר לאחר 4 חודשים.
רשלנות סביב בדיקות על קול (אולטראסאונד) (1)
מעקב הריון
תביעה על סך של כ-10 מיליון ש"ח הוגשה כנגד בית החולים "סורוקה" לאחר שבדיקת על קול (US) שבוצעה לאישה בהריון העלתה ממלא פתולוגי אולם הצוות הרפואי לא השכיל להבין את משמעות הממצא עד לאחר לידת התינוקת, אז התגלה כי היא סובלת ממחלה קשה במערכת העיכול אשר חייבה אותה לעבור ניתוח מסובך בארה"ב שעלותו כמיליון דולרים, ובו הושתלו בגופה 6 אברים. מאז לידתה ועד היום מצויה התינוקת בסכנת חיים…
נזק מוחי חמור בשל אי אבחון של רעלת הריונית
מיילדות
תינוק נולד עם שיתוק מוחין קשה לאחר שהצוות הרפואי לא טרח לערוך בדיקות כראוי לאימו, אשר הגיעה לבית החולים "סורוקה" כשהיא בשבוע ה- 39 להריונה וכשהיא סובלת מכאבים חזקים בבטן העליונה, אשר מקרינים לכתף ימין (כאבים שאינם אופייניים להיריון עצמו). לאחר מספר שעות בבית החולים, התמוטטה "לפתע" האישה ורק אז התגלה כי היא סובלת מ"רעלת הריון" שגרמה לה לקרע בכבד ולדימום תוך בטני מתמשך. כתוצאה מהדימום נפגעה אספקת הדם לתינוק והוא נולד עם שיתוק מוחין קשה.
נזק משמעותי שנגרם במהלך ביצוע ניתוח לייזר מבלי שנתקבלה הסכמה מדעת מראש
עיניים
בית המשפט בבאר שבע פסק כי על בית החולים "אסף הרופא" לשלם לתובע כ- 200,000 ש"ח בשל העובדה שטרם ביצוע ניתוח לייזר לתיקון ראייה בעיניו, לא הוסברו לתובע הסיכונים הגלומים בניתוח, ולמרבה הצער אחד הסיכונים אכן התרחש. התובע נותר לאחר הניתוח כשהוא סובל מירידה חמורה בחדות הראייה, עד כדי כך שכמעט ואינו רואה דבר בעינו השמאלית.
תרופה כימותרפית דלפה לזרועה של מטופלת וגרמה לנזק קשה
טעות בהזלפת/מתן תרופה/חיסון
הרופאה סירבה לטפל כי "אין לה זמן" והחולה נפטר...
שחרור רשלני מאשפוז
המנוח, אשר סובל מלחץ דם גבוה ונמצא בטיפול, החל יום אחד להשתעל ולדמם מהאף. רופא המשפחה אמר לו ש"אין לו כלום" ונמנע מביצוע בדיקות מקיפות. הדימומים נשנו במשך כשנה עד שלבסוף, לאחר התקפת דימום חריגה, הגיעו המנוח ואשתו לבית החולים סורוקה. הרופאה התורנית סירבה להסתכל בצילומי הסי.טי בטענה שהיא עבדה כל היום וכעת "אין לה זמן". היא שחררה את המנוח לביתו ואמרה שתחזיר תשובה בעוד כמה ימים. כשהתקשרה לאחר מספר ימים לזמן את המנוח לניתוח דחוף, ענתה לה אשתו כי הם כבר בדרך ללוויה...
התעלמות רשלנית של צוות המיון מאבחנות שנקבעו על ידי צוות מד"א
מיון
שתי תביעות שהוגשו בסמוך האחת לשנייה נגד המרכז הרפואי "סורוקה" מעידות על מצב בו מגיעים חולים הסובלים ממצוקה ברורה וחד משמעית ובכל זאת נדרשים להמתין שעות ארוכות בלי טיפול רפואי ובלי שרופא כלל בודק אותם. בחלק מהמקרים מדובר אפילו במצב קיצוני יותר, בו כבר נעשתה אבחנה על ידי צוות מד"א אולם צוות בית החולים בחר להתעלם מאבחנות אלה והותיר את המטופלים בהמתנה…
הזמן השחור (תחקיר)
תורנים ושבתות
מומחים לרפואה ולהסתרה (תחקיר)
כירורגיה
בכירים במערכת הבריאות חופשים את ממדי התופעה המסוכנת של הסתרה מכוונת של מידע על מחדלים רפואיים שקרו במהלך טיפול בחולים. הרשלנות שטויחה אף הובילה למותם של מטופלים שכלל לא יעדו על הסכנה. כך קרה לאמיר (שם בדוי) אשר עבר בהצלחה ניתוח לכריתת גידול סרטני בוושט. אלא שבשלב מסוים החל מצבו של אמיר להדרדר בעקבות זיהום שהלך והתפשט בגופו עד שלבסוף הוא נפטר. מה שלא סופר למשפחה הוא שבניתוח הושארה בטעות צינורית גומי שהייתה כרוכה סביב הקיבה ואשר הלחץ שלא גרם לזיהום החמור...
גילוי מאוחר של סרטן העור (מלנומה) בשל פענוח פתולוגי שגוי של נגע מהעור
אבחון וטיפול בסרטן
נזק חמור בגלל התעלמות מסימנים שלימדו על קיומו של אוטם לבבי מאיים
קרדיולוגיה
פטירה לאחר ניתוח בבית חולים פרטי בשל אי מוכנות לטיפול בסיבוכים שלאחר הניתוח
ניתוחים פרטיים
מוות לאחר הזרקה רשלנית של אויר לאבי העורקים במהלך צינתור
קרדיולוגיה
במהלך צינתור התגלתה חסימה באחד המעקפים של החולה (אשר בעברו עבר ניתוח מעקפים בו הושקו 3 מעקפים בליבו) והצוות הרפואי ביקש לפתוח את החסימה באמצעות "בלון" המנופח בגז הליום. ניסיונות ניפוח הבלון בגז הליום באמצעות מכונה המיועדת לכך כשלו, והצוות ניסה לנפח את הבלון באופן ידני בעזרת מזרק מלא אוויר. ואולם, האוויר חדר לאבי העורקים של החולה ומצבו הידרדר במהירות. לאחר מאמצי החייאה שנמשכו כשעה, נקבע מותו על שולחן הניתוחים.
כוויה מחומר כימי בעקבות טיפול שגוי במהלך בדיקת סי.טי.
טעות בהזלפת/מתן תרופה/חיסון
חומר ניגוד המשמש לבדיקת סי.טי. הוחזר לגופו של חולה בבית החולים סורוקה. במהלך בדיקת סי.טי. אשר בוצעה לתובע הוא הושאר לבד בחדר תוך שהוא מקבל הנחיות מהצוות הרפואי באמצעות רמקול חד כיווני אשר מאפשר לו לשמוע את הרפואים אולם הם לא שומעים אותו. כאשר החל התובע לחוש את הכאבים מזליגת החומר הכימי הוא זעק לעזרה אולם הצוות לא שמע אותו... הוא נדרש לעבור השתלת עור אשר הותירה צלקת ארוכה בידו וכן הוא סובל מפגיעה ביכולת התפקוד של היד.
פטירה מאירוע לבבי לאור היעדר טיפול צוות מד"א במקום האירוע
קרדיולוגיה
צוות חובשים של מגן דוד אדום הוזעק לטפל בדחיפות במנוח, לאחר שזה האחרון התמוטט בפאב בבאר שבע ואיבד את הכרתו. הצוות הגיע למקום אולם לאור קביעתו (ללא כל ביסוס!) כי מדובר בשיכור, לא טרח לבצע למנוח בדיקות בסיסיות, לא נעזר בדפיברילטור ולא ביצע פעולות החייאה. במקום פעולות נדרשות אלה, פינה אותו לבית החולים, שם נפטר הוא מעט לאחר הגעתו…
גרימת תחלואה בשל מתן חיסון ללא נטילת היסטוריה משפחתית ותוך התעלמות מתופעות לוואי
טעות בהזלפת/מתן תרופה/חיסון
התובעת, תלמידת כיתה ח' מקיבוץ בדרום, קיבלה את המנה הראשונה של החיסון נגד נגיף הפפילומה, וזאת מבלי שנשאלה קודם לכן על ידי האחות האם יש במשפחתה היסטוריה של מחלות אוטואימוניות. לו הייתה נשאלה אודות כך התובעת, הייתה האחות מגלה כי במשפחה של התובעת אכן ישנה היסטוריה של מחלת הזאבת (לופוס) אשר גורמת לפגיעה קשה בכל מערכות הגוף ויכולה להיגרם בשל החיסון. ואכן, לאחר קבלת המנה הראשונה החלה התובעת לסבול מתופעות נוירולוגיות שונות ומתמשכות אשר ברשלנות לא קושרו לחיסון שעברה. כחודש לאחר מכן ניתנה לתובעת המנה השנייה של החיסון, אשר גרמה להחרפת הבעיות הנוירולוגיות. התובעת אובחנה בהמשך כסובלת ממחלת הזאבת, לה השלכות גופניות קשות לצמיתות...
פטירה בשל חוסר עירנות של הצוות המטפל לסיבוכים האפשריים לאחר צינתור
קרדיולוגיה
אחת הסכנות הגדולות לחיי מאושפזים בבתי החולים היא כשלים בזיהוי ואיתור סיבוכים שקורים בעקבות ניתוחים וטיפולים פולשניים. אלה סיבוכים שאיתורם בזמן יכול להציל את החולה, ואילו גילוי מאוחר מדי שלהם עלול להביא למותו. כך קרה במקרה זה, בו חוסר עירנות מספקת של הצוות הרפואי לסיבוך לאחר הצינתור שעברה, גרם למותה של ילדה בת 6 שנים בלבד.
מוות בשל איחור בעיתוי ביצוע הטיפול בחולה שהופיע עם אירוע מוחי טרי
נוירולוגיה ונוירוכירורגיה
רשלנות סביב בדיקות על קול (אולטראסאונד) (4)
מעקב הריון
מות עובר סמוך לאחר הלידה בשל לידה רשלנית (2)
מיילדות
אישה בשבוע ה- 24 להריונה, הופנתה בדחיפות לביה"ח על ידי רופא נשים, ואולם, בביה"ח דווקא לא התרשמו כי מדובר באירוע דחוף וביקשו ממנה להמתין. האישה המתינה וכך היה. לאחר 6 שעות של המתנה, כשהתפנתה לבסוף הרופאה, היא הבינה מיד כי האישה בלידה והפנתה אותה לחדר לידה. ניסיון לעצור את הלידה כשל שכן היה זה מאוחר מדי והתינוק נולד כשראותיו אינן בשלות והוא אינו נושם. התינוק הועבר לפגיה שם נלחם על חייו עד שלבסוף נפטר בגיל 9 ימים.
כריתת שד "בטעות"
כירורגיה
התובעת, אישה צעירה בתחילת שנות ה-50 של חייה, זומנה לבדיקת סקר שגרתית של השדיים אשר בה הודגם ממצא בשד שמאל. התובעת נשלחה לביצוע ביופסיה אצל הנתבעת. לאחר מספר ימים הודיע רופא הנתבעת לתובעת כי בביופסיה שנלקחה ממנה נמצא גידול סרטני מסוג קרצינומה וכי היא חייבת לעבור ניתוח לכריתת שד וכריתת בלוטת לימפה משד שמאל.
התובעת עברה את הניתוח "הנדרש" בו נכרתו שדה השמאלי וכן בלוטת הלימפה מבית שחי שמאל. ואולם, השוואה של הרקמות אשר הוסרו בניתוח לרקמה אשר נדגמה במהלך הביופסיה מצאה שמדובר ברקמות של שתי נשים שונות (!!). המשמעות הינה בשל "טעות" של הנתבעת, התובעת קיבלה את בשורת האיוב כי היא חולה בסרטן, על כל המשתמע מכך, ונדרשה לעבור כריתת שד מיותרת.
לימים התברר שאירוע זהה התרחש כבר אצל הנתבעת מספר פעמים...
קשירת מטופלת פסיכיאטרית בניגוד לחוק
פסיכיאטריה
משרדנו מטפל באחת מהפרשות הקשות ביותר בתולדות הפסיכיאטריה בישראל - במשך 24 ימים (!!!) נקשרה מטופלת פסיכיאטרית בניגוד לחוק הטיפול בחולי הנפש ולחוק זכויות החולה. כל זאת בשל נקמנות אכזרית ובלתי חוקית כלפי מטופלת אשר הייתה מעורבת באירוע אלים בבית החולים. המטופלת הייתה קשורה באופן רציף כשהיא עושה את צרכיה בטיטול ומורדת רק פעם במספר ימים, ולזמן קצר ביותר, לשם רחצה.
פטירת מטופלת בשל שחרור רשלני לביתה לאחר ניתוח
כירורגיה
18 שעות בלבד לאחר שעברה המטופלת ניתוח אצל הנתבעת, שוחררה היא לביתה בצורה רשלנית מבלי כל התייחסות לבעיות מהן סובלת ומבלי שנבדקה כנדרש על ידי רופא. בביתה, באופן לא מפתיע כלל, החלה היא לדמם בצורה מאסיבית, ועד שהובהלה בחזרה לבית החולים סבלה היא כבר מאיבוד נפח דם רב אשר הוביל לפגיעה קשה במוחה ולפטירתה לאחר מספר ימים.
הקלות הבלתי נסבלת של הטעות (תחקיר)
הרדמה, התאוששות וטיפול נמרץ
כשל באיבחון של אוטם לבבי במסגרת המרפאה הקהילתית
קרדיולוגיה
קרדיולוג כעוס ולחוץ לא ביצע בדיקות חיוניות, וכתוצאה מכך לא אובחנה מחלת ליבו של המטופל בזמן. רק לאחר שהתמוטט והגיע למוות קליני, התברר כי אחד מעורקי ליבו היה חסום. בשל חסימת העורק משך זמן כה ממושך, ולאור ההחייאות שנדרש לעבור, נותר המטופל עם פגיעה מוחית קשה והינו מרותק לכיסא גלגלים ונזקק לסיוע בכל פעולותיו.
אירוע מוחי שגרם לנזק משמעותי עקב הנחייה רשלנית לשימוש בגלולות למניעת הריון
גניקולוגיה
התובעת, צעירה בת 25, החלה ליטול גלולות למניעת הריון שהומלצו לה על ידי רופא הנשים שלה (מיוזמתו) מבלי שבדק את ההיסטוריה הרפואית המשפחתית שלה. הוא סיפק לה גלולות בעלות ריכוז גבוה של אסטרוגן אשר אסורות היו לשימוש על ידי התובעת בשל קרישיות יתר ממנה היא סובלת. לו היה הרופא מברר את ההיסטוריה הרפואית של התובעת (כפי שחייב היה לעשות) היה נמנע מלתת לה גלולות מסוג זה. התובעת סובלת מנכות בפלג גופה הימני ומנכות קוגניטיבית.
שיתוק בארבע גפיים עקב כשל במעקב לאחר ניתוח עמוד שדרה
אורטופדיה
אירוע מוחי קשה הוחמץ בשל קביעה שגויה של הצוות המטפל כי מדובר בהפרעה נפשית
נוירולוגיה ונוירוכיכורגיה
תחלואה קשה בעקבות הדבקה בדלקת הכבד הנגיפית על ידי רופא נגוע
זיהומים באשפוז
התאבדות בשל השגחה רשלנית בבית חולים פסיכיאטרי
פסיכיאטריה
המשפחה התריעה, הצוות הפסיכיאטרי התמהמה, והחולה נהפכה לצמח. זהו סיפורה המקומם של הגב' חנה בן אלי, מטופלת המאושפזת בבית החולים הפסיכיאטרי, אשר בעת ביקור משפחתה התריעו האחרונים כי היא ניסתה זה עתה להתאבד. ואולם, הצוות הרפואי התמהמה בטיפול ובהשגחה עליה ולאחר מספר שעות היא ניסתה להתאבד פעם נוספת. הפעם זה נגמר ברע... היא הועברה במצב אנוש לבית החולים אולם הנזק המוחי ממנו סבלה בנקודה זו כבר היה בלתי הפיך...
גילוי מאוחר של סרטן צוואר הרחם בשל אי הפנייה לבדיקת פאפ
אבחון וטיפול בסרטן
תחלואה קשה ומוות עקב ביצוע ניתוחים מיותרים ומסוכנים
כירורגיה
ניתוח הוא צעד של אין ברירה, או כך לפחות מאמינים המוני הישראלים ששמים מדי שנה את חייהם בידי רופאיהם, מתוך אמון מלא בטוהר הכוונות של האנשים בחלוקים הלבנים. אלא שלא תמיד האמון הזה מוצדק... תחקיר מיוחד חושף כי בישראל מבוצעים מדי שנה אלפי ניתוחים פרטיים מיותרים, כאשר מוקד הבעיה הוא שאיןשום פיקוח על מידת הנחיצות של הניתוחים בבתי החולים הפרטיים ויתרה מכך, ששכרם של המנתחים נקבע לפי מספר הניתוחים שהינם מבצעים...
פטירת חולה בבית החולים רמב"ם לאחר שהצוות שכח לתת לו תרופה
שחרור רשלני מאשפוז
המנוח צורך על ידי בית החולים לניסוי בתרופה ניסיונית למניעת קרישת דם וזאת לאחר שנמצא כי הוא זקוק לתרופה זו כדי למנוע הישנות קרישי דם מסוכנים בגופו. אולם, עורכי המחקר שכחו לתת לו את התרופה הניסיונית בעת ששוחרר מבית החולים. תשעה ימים לאחר שחרורו הוא נפטר בביתו... רק לאחר מותו גילו בבית החולים שהכדורים שהיה המנוח אמור לקבל נותרו בארון התרופות במחלקה...
שחרור רשלני למרות חשד מבוסס לאירוע מוחי ומבלי ביצוע הבדיקות הנדרשות
מיון
אישה בת 54 הופנתה על ידי רופאת משפחה באופן דחוף למיון עקב כאב ראש עז, פתאומי וחריג בעוצמתו, בבקשה לשלול אירוע מוחי בהתהוות. ואולם, במיון לא ערכו את הבדיקות הנדרשות והסתפקו בביצוע בדיקת CT בלבד שלאחריה נשלחה לביתה עם כדורים כנגד כאבים. שלושה ימים לארח מכן התמוטטה האישה ופונתה למיון, שם אובחן דימום מוחי מסיבי עם פגיעות נוירולוגיות חמורות. כיום האישה נכה סיעודית באופן מלא.